Kategorier
All

Guide til vedligeholdelse og rengøring af kontorets olierede trægulve

Uanset om virksomheden har lejet eller købt kontorlejemål, er det vigtigt at passe godt på inventaret. Især gulvene skal vedligeholdes og rengøres på den mest hensigtsmæssige måde, hvis de skal se flotte ud i længst mulig tid. 

Gulve er udsat for meget snavs, skidt og slid, og derfor kræver gulvene fra tid til anden en kærlig hånd. Specielt hvis der er tale om olierede trægulve, og hvis virksomheden ønsker at holde gulvets flotte glød i mange år. 

Oliebehandlingen beskytter gulvene – men ikke for altid

Oliebehandlede trægulve er – som navnet indikerer – behandlet med olie. Her går olien ind og trænger ind i træet, hvorefter porerne mættes. Det betyder, at snavs og lignende ikke vil trænge ind i træet. Olien fungerer dermed som et beskyttende lag.

Men for at denne effekt skal blive ved med at fungere, skal gulvene oliebehandles fra tid til anden. Trægulvene må nemlig ikke tørre ud – gør de det, vil gulvet ikke længere være beskyttet på samme måde. 

Brug ikke universalrengøring 

Når gulvene skal vaskes, bør der ikke anvendes universalrengøring. Typisk er denne rengøring passende til mange aspekter, da denne type rengøringsmiddel går ind og affedter overflader. Dette er dog ikke hensigtsmæssigt ved olierede trægulve, da rengøringsmidlet i stedet vil opløse en del af olien. Dette udtørrer simpelthen trægulvet, hvorefter træet mister beskyttelsen. 

Virksomheden bør heller ikke anvende sæbespåner til at rengøre kontorets trægulve. Sæbespåner lukker gulvets porer, hvilket ikke er godt for levende materialer som træ. Her vil træets helt naturlige bevægelser nemlig hæmmes, hvilket kan resultere i revnet eller udtørret træ. 

Brug trærens uden høj pH-værdi

I stedet bør trærens anvendes til at rengøre de oliebehandlede trægulve. Trærensen må ikke have en høj pH-værdi, da dette kan risikere at misfarve træet. Til den almindelige rengøring kan virksomheden med fordel bruge natursæbe. 

Ved hver fjerde eller femte gulvvask anbefales det, at der anvendes oliesæbe. Her bliver gulvet nemlig rengjort, samtidig med at træet tilføjes olie. Inden trægulvet olieplejes, skal det vaskes i trærens. Herved er gulvet nemlig fri for skidt og snavs, og gulvet er helt klar til og modtagelig over for olien. Tør den overskydende oliepleje af med en bomuldsklud, der er ren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *